Puerto de la Cruz-parte de ti

Hola mis niños!

Paljud on huvi tundnud, et kuidas meie linn ja igapäevane elu välja näevad, niiet paneme siis kõik kirja. Siin see on- postitus meie linnast, Puerto de la Cruzist.

Meie linnaosa on iseenesest vaikne, siin elavad peamiselt kohalikud ja ümber on lihtsalt hotellid, mõni baar, toidukoht ja poekene. (Väike video sellest allpool ka).
Asume üleval mäes, kogu elu käib mäest all rannapromenaadi juures ja kesklinnas. Et sinna saada, tuleb ületada nii mõnigi "raskus"😃. Kõigepealt pead alla kõndima ikka suhteliselt järsust kallakust, siiiiiis tulevad trepid. Nii. Palju. Treppe. (!!!) Palju vinguda küll ei saa, sest siinsed vaated on seda üles-alla kõndimist väärt ja mini treeninguks võib ka seda lugeda, nagu me tööl teeks vähe trenni😁.

Alla jõudes näeb esimesena meie linna kaubanduskeskust, või nagu hispaania keeles öeldakse, centro comercial-i. Poodides pole midagi erilist, aga seal on vähemalt infamous Burger King. Kaubanduskeskusest edasi tuleb ranna algus ja algab "beach strip", ehk promenaad. Promenaadil on lugematu arv igasuguseid poode, restorane, kohvikuid, jäätiseputkasid ja suveniirikauplejaid. Mööda rannaäärt jõuab kesklinna. Kesklinn asub kõik ühe ruudu ümber, mida nimetatakse Plaza de Charcoks. See on nagu kesklinn ikka, sarnaselt promenaadile on ka seal poed, restod, kohvikud jms, kuid rohkem baare. Klubisid on vähe, aga meie arusaama järgi eelistavadki siin kõik rohkem baare ja cockteleriaid. Pidustused ja puhkus hakkab siin pihta alles laupäevast, erinevalt eestlastest, kes alustavad alatihti juba neljapäeva õhtul.
Lõunas võib see küll erineda, kuid siin kus meie oleme, põhjas, on hästi palju pensionääre ja tavainimesi, turiste on vähem ja elu on autentsem. See tähendab ka vähem kärtsu ja mürtsu, kohad sulgevad nädala sees varem ja ega ka nädalavahetuseti eestlaste moodi hommikuni pidu panda. Populaarsemateks kohtadeks meie linnakeses on City Bar, Habanera Karaoke, Blanco Bar ja Azúcar. (Kõlab tuttavalt?😉) Kahjuks ei ole siinne McDonalds 24/7 ja tuleb pöörduda Compostelana Avenida poole, mis on ainuke koht linnas kus saab toitu nautida suisa viieni hommikul.

Rääkides isiklikust vaatenurgast, ollakse siin toidukohtades, baarides ja isegi klubides palju, palju puhtamad kui Eestis. Joogialuste paberite kasutamine on peaaaegu et kohustuslik ja alatihti käib kohtades ringi mopiga mees, kes iga natukese aja tagant põrandaid peseb. Kui suurem osa eestlasi on suhteliselt taktitundmatud ja klubides lastakse ainult vaibakloppimist, siis siin lastakse ikka salsat, bachatat ja kohalikku muusikat. Kõik tantsivad nagu professionaalid 😃.

Seekordne postitus sai lühem, kuna kirjeldada pole palju, asi on lihtne ja ära eksida ikka väga raske. 

Loodame, et pildid räägivad rohkem kui meie suudame siin segaselt muliseda ja näitavad teile kui ilus ja troopiline siin on. Tunneme end Puertos kui kodus ning juba teame, et lahkumine saab olema pisaraterohke ja raske. See on meie teine kodu, parte de nosotros.

 Vaade hotelli rõdult, päikeseloojangul.

Poolel teel mäest alla.


Mäest all, tuleme sealt kõrgelt mäest mida näha😄.

Kesklinnas, promenaadi lõpupool.

 
Ranna algus.

Mustaliiva rand ❤️
Meie linnaosa, vaade Liisa hotellitoast.

Comments

Popular posts from this blog

Porto ja niisama mulinat